Sommarträning & nya utmaningar!

26 June 2018

Stockholm Marathon är historia och det tog inte lång tid för att hitta motivation till nya utmaningar i sommar och höst. Har man en vän som är lika galen i äventyr och utmaningar som en själv, så är det bara en tidsfråga innan man är anmäld till ett nytt lopp. Och den här gången blir det ett fjällopp: Salomon 27K.

27km, 1150 höjdmeter över tre fjälltoppar uppe i Åre väntar den 28:e juli. Jag har en känsla av att det kommer bli ganska mycket tuffare än Lidingöloppet, som är det mest kuperade loppet jag har sprungit innan. Därför kommer det bli en hel del kuperad löpning framöver.

Förra veckans familjeresa till Kroatien var en perfekt start för den kuperade sommarträningen. Vi bodde i en liten ort som heter Rabac och ligger precis där bergen möter havet. Extremt tuffa trailspår fanns runt husknuten, så jag passade på att springa mycket trail, men provade även på mountainbike och simmade i havet.

Salomon 27K blir en ny typ av utmaning och förmodligen en mäktig naturupplevelse, men jag känner att jag fortfarande behöver revansch på Stockholm Marathon. Målet är fortfarande att springa ett Marathon på 3h & 15min, så nu är jag anmäld till Frankfurt Marathon som går den 28:e Oktober. Banan ska vara platt och förhoppningsvis så slipper jag springa i 30 grader och stekande sol i oktober 😉

Ett tips för att behålla träningsmotivationen under sommaren och semestertider är att anmäla sig till någon utmaning i höst. Och passa på att variera träningen under sommaren genom att simma i havet/sjöar, cykla landsväg, styrketräning ute i solen eller springa i skogen. Naturen har många bra redskap att bjuda på och variation ger motivation!

/Natalie

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.