Utmaningar 2019 och Endurance PT

16 January 2019

År 2018 skulle ha blivit året med löpfokus, efter 2 år med En Svensk Klassiker och några triathlontävlingar. Det blev mycket löpning under vintern/våren och formen blev bättre och bättre för varje månad som gick. Nya pb:n på både Kungsholmen Runt och Göteborgsvarvet. Stockholm Marathon gick som den gick, på grund av en för optimistisk satsning i värmen… Under sommaren blev det dock en ordentlig mix av utmaningar med allt ifrån traillöpning uppe i Åre till Adventure Racing över Åland. Det var riktigt kul att testa på nya utmaningar, men nu är jag sugen på att toppa löpformen på nytt inför säsongen 2019!

Siktet är inställt på Stockholm Marathon för revansch och lyckas med en snabb mara. Men jag ska även se till att få ordentligt med kuperad traillöpning under våren, då Swissalpine Davos Marathon väntar senare i sommar. Att springa i alperna gör jag främst för att få uppleva den magiska miljön, men också för att få mig en ordentlig fysisk utmaning. Jag gillar ju det där med tuffa och oprövade utmaningar… 😉 #ChallengeYourself

Efter att jag precis har genomfört utbildningen Endurance Personal Trainer, så är huvudet fullmatat med idéer om hur jag kan lyckas få till en riktigt vass löpform under året. Men det är en sak att kunna det i teorin, jämfört med att få till träningen och hålla sig hel och frisk. Jag hoppas komma igång inom kort med att coacha andra, som också är sugna på att utveckla sin uthållighet i olika konditionsidrotter. Så gillar ni att utmana er själva precis som jag, så är det bara att höra av sig så styr jag upp ett grymt träningsupplägg! 🙂

Som coach för TSM Running blir det regelbundna och bra långpass varje söndag fram till maran. Att träna långpass tillsammans med andra inför ett marathon är något jag verkligen rekommenderar, då det blir mycket socialare och roligare ihop. Ett tips är att hänga på paceUP!:s grupp “Vi som tränar inför ASICS Stockholm Marathon”, för ännu mer pepp från andra som ska springa. Gillar man att springa lopp är det också ett perfekt sätt för att testa formen och få till bra träningspass under våren.  Jag räknar med att köra ett gäng millopp och halvmaror under våren:

-Barcelona Half Marathon 10/2

-Seedinglopp Göteborgvarvet Örebro 24/3 Eller Eskilstuna 4/5

-Tjejmilen 21K 27/4

-Kungsholmen Runt 10k 11/5

-Göteborgsvarvet 18/5

Det kommer även bli en favorit i repris i form av en löparvecka med Springtime till Monte Gordo, Portugal v.14. Den här gången är jag där som coach från TSM Running istället för deltagare, kommer bli grymt kul!

/Natalie

1 Comment

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.